DISTRIBUIȚI
Los Angeles Times

Justiţia din Peru i-a interzis vineri fostului preşedinte Martin Vizcarra să părăsească ţara timp de 18 luni, la patru zile după destituirea acestuia din funcţie de către parlament pentru presupuse acte de corupţie, relatează AFP, scrie agerpres.

Instanţa a decis impunerea ”interdicţiei de a părăsi ţara” pentru Martin Vizcarra pentru o perioadă de ”18 luni”, la cererea parchetului care investighează acuzaţii de presupusă luare mită.


Citește și : Google, amendată în Turcia cu 25 milioane de dolari pentru abuz de publicitate online

„Am spus că rămânem” în Peru, a declarat presei Vizcarra, care refuză acuzaţiile de corupţie şi a contestat legitimitatea guvernului condus de Manuel Merino.

Parlamentul din Peru l-a demis luni pe preşedintele Republicii Martin Vizcarra pentru ”incapacitate morală”, în urma unei a doua proceduri de destituire în mai puţin de două luni pentru presupusă luare de mită pe care ar fi primit-o în 2014 când era guvernator.

Marţi, pe străzile din centrul istoric al Limei, de lângă parlament, circa 600 de poliţişti au dispersat cu gaze lacrimogene grupuri de manifestanţi ostili procedurii de destituire, aprobată luni de 105 parlamentari din 130.

Citește și : Casa Albă se pregăteşte pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump