DISTRIBUIȚI
Digi24

Fostul preşedinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon. rămâne în arest la domiciliu, după ce magistraţii Curţii de Apel au respins luni recursul avocaţilor acestuia privind anularea măsurii de arest la domiciliu, informează Radio Chişinău şi Deschide.md, potrivit agerpres.  

Totodată, magistraţii au respins şi cererea procurorilor care au solicitat aplicarea unor restricţii suplimentare în privinţa lui Dodon, inclusiv interzicerea convorbirilor telefonice.


Citește și : Suedia va furniza asistenţă militară suplimentară de 47 de milioane de euro pentru Ucraina

Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, a declarat presei că a prezentat probe noi privind riscurile de ingerinţă în urmărirea penală, distrugerea de probe, săvârşirea de noi infracţiuni şi interacţiunea cu alte persoane implicate în cauza penală.

„În perioada 26 mai – 10 iunie, de pe telefonul mobil de care s-a folosit Igor Dodon au fost efectuate 700 de apeluri, 36 de mesaje, peste 600 de conexiuni la internet. Organul de urmărire penală nu cunoaşte cu ce persoane a interacţionat. Posibil şi cu persoanele implicate în cauza penală’, a afirmat el.

Igor Dodon, în prezent preşedinte de onoare al Partidului Socialiştilor (de stânga, prorus), pe care l-a fondat, a fost reţinut la data de 24 mai. Ulterior, în 26 mai, printr-o decizie a Judecătoriei Chişinău, acesta a fost plasat în arest la domiciliu, notează Deschide.md

Citește și : Zelenski spune că Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriilor ocupate de ruşi: ‘Invadatorii cred că sunt acolo pentru totdeauna. Însă e ceva temporar’

Fostul preşedinte socialist este bănuit de îmbogăţire ilicită, corupere pasivă, finanţare ilegală a partidului şi trădare de ţară. În dosar mai sunt vizaţi mama lui Igor Dodon, soţia sa, precum şi cumnatul său, Petru Merineanu, care se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. La fel, Dodon are statut de învinuit în dosarul „Energocom”.