DISTRIBUIȚI
Trendolizer

Curtea Supremă a Columbiei a deschis o anchetă împotriva senatorului şi fostului preşedinte Alvaro Uribe, în urma unui scandal legat de spionaj în care a fost implicată armata, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Este posibil ca Uribe să fi primit informaţii în legătură cu o urmărire ilegală efectuată de serviciul secret militar, a declarat Curtea marţi seară într-o postare pe Twitter.


Citește și: Justin Trudeau a ezitat îndelung să răspundă la o întrebare legată de Trump

Curtea a decis să-l investigheze pe Uribe după ce s-au descoperit dovezi privind implicarea sa în spionarea unor jurnalişti columbieni şi străini, politicieni, avocaţi şi ONG-uri, a informat postul de televiziune Telesur.

Cel puţin 130 de persoane au fost spionate de armată anul trecut, a relatat revista Semana în mai.

Pentru a obţine date cu caracter personal, forţele armate columbiene au folosit resurse financiare din cooperarea cu alte ţări, a susţinut Semana.

Statele Unite sunt una dintre ţările cu care Columbia cooperează cel mai strâns în sectorul militar.

Citește și: Trump este criticat pentru o poză cu BIBLIA în mână

Curtea Supremă a demarat deja investigaţii împotriva fostului preşedintele Uribe în martie, pentru presupusa sa implicare într-un scandal de cumpărare de voturi în 2018.

Uribe joacă în continuare un rol important în viaţa politică a acestei ţări din America de Sud şi este mentorul actualului şef al statului, Ivan Duque.