DISTRIBUIȚI
Northglen News

Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva a sosit sâmbătă în aplauzele susţinătorilor săi la funeraliile nepotului său Arthur, la Sao Paulo, însoţit de o escortă a poliţiei, după ce justiţia i-a permis vineri să iasă din închisoare pentru a asista la înmormântarea rudei sale decedată la vârsta de şapte ani, informează AFP, potrivit Agerpres.

Şeful istoric al stângii braziliene a părăsit la bordul unui elicopter, în cursul dimineţii, închisoarea din Curitiba, unde ispăşeşte o pedeapsă de peste 12 ani de închisoare pentru corupţie, acuzaţii pe care Lula le-a respins constant. Ulterior, el s-a îmbarcat la bordul unui avion cu destinaţia Sao Paulo (sud-est), situat la o distanţă de 400 de kilometri de Curitiba.


Citește și : „Vestele galbene” au ieșit din nou pe străzile din Franța

Sub supravegherea a zeci de poliţişti militari înarmaţi, fostul preşedinte, în vârstă de 73 de ani, a ajuns spre sfârşitul dimineţii la un cimitir din Sao Bernardo do Campo, o suburbie a oraşului Sao Paulo, pentru a asista la incinerarea lui Arthur, băiatul lui Sandro Luiz Lula da Silva, unul dintre cei cinci fii ai lui Lula.

Numeroşi apropiaţi şi prieteni ai fostului şef de stat au fost prezenţi la funeralii, între care fosta preşedintă Dilma Rousseff care i-a succedat în funcţie şi Fernando Haddad, candidat al Partidului Muncitorilor (PT), al lui Lula, la alegerile prezidenţiale care au fost câştigate în octombrie 2018 de candidatul extremei drepte Jair Bolsonaro.

Lula, care este în continuare foarte iubit de milioane de brazilieni, a fost aplaudat şi aclamat la sosirea sa la cimitirul Jardim da Colina de către circa 500 de simpatizanţi care au scandat „Lula liber” sau „Lula, luptător al poporului brazilian”.

Sala crematoriului unde era depus coşciugul alb cu trupul neînsufleţit al lui Arthur era plină de coroane de flori trimise de reprezentanţi sindicali şi politici. Citând surse apropiate autorizate să intre în sala crematoriului, cotidianul Folha de S.Paulo a relatat că Lula „nu putea să-şi stăpânească plânsul”.

Citește și : Donald Trump, discurs incendiar după o săptămână neplăcută: Preşedintele SUA s-a dezlănţuit la reuniunea CPAC

Decedat vineri într-un spital din Sao Paulo din cauza unei meningite, micul Arthur îşi vizitase de două ori bunicul în celula acestuia din Curitiba.