DISTRIBUIȚI

Premierul spaniol Pedro Sanchez l-a primit vineri pe fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care încheie în Spania un turneu european cu un an înainte de alegerile prezidenţiale din Brazilia, pentru care el încă nu şi-a confirmat candidatura, informează AFP, potrivit agerpres.

„Spania şi Brazilia împărtăşesc legături puternice”, a notat Sanchez pe Twitter, precizând că a vorbit cu Lula despre „pandemie, schimbări climatice şi relansare economică”.


Citeşte şi: Sebastian Kurz a rămas FĂRĂ imunitatea parlamentară – Black News

Fostul preşedinte brazilian de stânga (2003-2010) a sosit joi la Madrid, după ce a trecut prin Paris, unde a fost primit de preşedintele Emmanuel Macron, prin Bruxelles şi Berlin, unde a avut o întrevedere cu probabilul viitor cancelar federal, social-democratul Olaf Scholz.

Favorit în sondaje pentru alegerile prezidenţiale din octombrie 2022, liderul Partidului Muncitorilor (PM), în vârstă de 76 de ani, a declarat luna trecută că nu va lua o decizie definitivă asupra candidaturii sale mai devreme de începutul anului viitor.

Cu toate acestea, el a dat asigurări luni, la Bruxelles, că „este gata” să candideze împotriva actualului preşedinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro, într-un climat de puternică polarizare politică în Brazilia, prima economie din America de Sud.

Citeşte şi: BOMBĂ de la CDC: Cei imunizaţi natural NU transmit COVID-19! – Black News

În timpul acestui turneu european, Lula nu a încetat să-l atace pe Jair Bolsonaro, criticând modul în care acesta a gestionat pandemia de COVID-19 sau incendiile din Amazonia. Lula chiar l-a calificat la Madrid drept „persoană grotescă, căpcăun care nu se gândeşte la nimic”.

Lula a redevenit eligibil pentru a candida la un al treilea mandat după ce în martie Curtea Supremă a anulat în martie condamnările pentru corupţie pentru care a executat 18 luni de închisoare în perioada aprilie 2018 – noiembrie 2019.