DISTRIBUIȚI
CBS News

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost operat pentru reducerea presiunii intracraniene provocate de căderile sale recente, iar intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără complicaţii, a anunţat marţi fundaţia care poartă numele fostului lider de la Casa Albă, transmite AFP, potrivit agerpres.

Spitalizat luni la Atlanta, Jimmy Carter ”se recuperează” în urma operaţiei de ”diminuare a presiunii intracraniene cauzate de un hematom subdural” şi la care ”nu au existat complicaţii”, precizează Centrul Carter într-un comunicat în care mai anunţă că el va rămâne în spital sub supraveghere medicală atât timp cât va fi nevoie.


Citește și : Zeci de rachete, lansate din Gaza spre Israel după uciderea unui lider palestinian

Primul preşedinte american din istorie care a ajuns la vârsta de 95 de ani, Jimmy Carter s-a rănit la cap pe 6 octombrie după o căzătură la domiciliu. El a fost spitalizat apoi pe 22 octombrie după ce a suferit o fractură de bazin în urma unei noi căzături acasă.

Fostul preşedinte democrat dintre anii 1977 şi 1981 a rămas totuşi activ în acţiunile sale umanitare încă de a doua zi după acea căzătură, deşi avea faţa tumefiată şi purta un pansament sub care se aflau 14 puncte de sutură.

Citește și : Sute de studenţi francezi, în stradă după ce un coleg de-al lor şi-a dat foc la Lyon