DISTRIBUIȚI
CTV News

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost externat din spital joi şi se va recupera la domiciliu după ce a căzut şi şi-a rupt şoldul luni, în timp ce se pregătea să plece la o vânătoare de curcani sălbatici, a anunţat Centrul Carter, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, organizaţia nonprofit a precizat că Jimmy Carter, în vârstă de 94 de ani, a fost externat din Centrul Medical Phoebe Sumter, din Americus, Georgia, din apropierea locuinţei lui Carter din localitatea Plains.


Citește și : Șeful diplomației iraniene: Nu există posibilitate pentru negocieri cu SUA

„El va face terapie, în cadrul recuperării sale după operaţia de instalare a unei proteze la şold. Preşedintele Carter intenţionează să predea la şcoala de duminică la Biserica baptistă Maranatha în acest weekend”, a precizat centrul.

Soţia lui Carter, fosta primă doamnă Rosalynn Carter, de 91 de ani, nu s-a simţit bine miercuri şi a fost internată peste noapte la spital pentru a fi ţinută sub observaţie şi a fi supusă la teste, se mai menţionează în comunicatul centrului.

„Ea a părăsit spitalul împreună cu preşedintele Carter în această dimineaţă”, mai precizează textul citat.

Carter, care a fost guvernator al Georgiei din 1971 până în 1975, a fost preşedinte al SUA un singur mandat de patru ani, fiind cel de al 39-lea lider al ţării. El a fost învins în tentativa de a fi reales în 1980, de republicanul Ronald Reagan.

Carter, care a primit în 2002 Premiul Nobel pentru activitatea sa umanitară, a trăit mai mult după ce a plecat de la Casa Albă decât oricare alt preşedinte american, notează Reuters.

Citește și : Ungaria: Preşedintele parlamentului compară adopţiile homosexuale cu pedofilia