DISTRIBUIȚI
CBS News

Fostul președinte american Jimmy Carter în vârstă de 95 de ani, a suferit un mic accident în locuința sa din Plains, Geaorgia, dar ”se simte bine”, astfel că a luat parte duminică seară la un eveniment în Nashville, Tennessee, au anunțat reprezentanții acestuia, potrivit Reuters, scrie mediafax.

În urma căzăturii pe care a suferit-o duminică a avut nevoie de mai multe copci la nivelul frunții, a anunțat printr-un email trimis presei Deanna Congileo, purtătoarea sa de cuvânt.


Citește și : Tusk îl acuză pe BoJo că se joacă cu ‘viitorul Europei într-un joc stupid de reproşuri’

”El a spus că se simte bine și vrea ca toată lumea să știe că el și doamna Carter sunt dornici să ia parte la evenimentul Habitat for Humanity în Nashville, Tennessee”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt.

Carter, un democrat care a fost guvernatorul statului american Georgia din 1971 până în 1975, a fost ales președinte al SUA în 1976, având un singur mandat la Casa Albă. El a fost succedat în 1980 de republicanul Ronald Reagan.

De la finalizarea mandatului său, Carter a fost recunoscut la nivel mondial pentru activitățile sale umanitare. În 2002 a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Jimmy Carter este cel mai longeviv președinte american, împlinind pe 1 octombrie vârsta de 95 de ani.

Citește și : Merkel îl avertizează pe Johnson: Un acord al Brexitului este ‘extrem de improbabil’