DISTRIBUIȚI
Robert Mugabe/Reuters

Înhumarea fostului preşedinte al Zimbabwe, Robert Mugabe, decedat vineri în Singapore la vârsta de 95 de ani, urmează să aibă loc duminică, 15 septembrie, într-un loc care va fi stabilit ulterior, a anunţat duminică preşedinţia zimbabweană, informează AFP, potrivit agerpres.

„Rămăşiţele pământeşti sunt aşteptate miercuri după-amiază (în Zimbabwe). Funeraliile oficiale sunt prevăzute pentru sâmbătă, înhumarea va avea loc duminica (viitoare)”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, George Charamba, care a adăugat că locul în care va fi înmormântat Mugabe urmează să fie stabilit de familia acestuia.


Citește și : Papa Francisc denunţă la Madagascar ‘favoritismele şi nepotismul care duc la corupţie’

Robert Mugabe a condus Zimbabwe, mai întâi ca prim-ministru, apoi ca preşedinte, timp de aproape 40 de ani după obţinerea independenţei faţă de Regatul Unit, în 1980. A fost obligat să demisioneze în noiembrie 2017, în urma unui puci. Când a ajuns la putere în fosta Rhodesia, după aproape un secol de regim colonial al albilor, a fost considerat un erou al eliberării africane şi un promotor al reconcilierii rasiale.