DISTRIBUIȚI

În loc de un amendament constituţional pentru protejarea jurnaliştilor, ar fi nevoie de adoptarea unei legi pentru protecţia în faţa reporterilor şi a informaţiilor false pe care le prezintă aceştia publicului, a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele partidului slovac de opoziţie Smer-SD, fostul premier Robert Fico, transmite TASR, potrivit agerpres.

Fico a făcut aceste remarci pe fondul discuţiilor privind o modificare a legislaţiei privind media.


Citeşte şi: Un autocar plin cu oameni A LUAT FOC în Bulgaria (VIDEO)! Sunt cel puţin 45 de morţi! – Black News

Fostul premier şi-a declarat pe de altă parte convingerea că toate actualele activităţi ale guvernului şi ministerelor trebuie să se concentreze pe lupta împotriva pandemiei şi a consecinţelor sale.

„Nu putem vâna 17 iepuri deodată, cel mai mare iepure care trebuie prins este COVID-19. De aceea, prioritatea trebuie să fie lupta împotriva COVID-19, soluţia medicală şi problema impactului economic”, a subliniat Fico.

El a menţionat că a examinat proiectul legii privind protecţia jurnaliştilor, adăugând că a fost dezamăgit. „În această formă, va provoca o şi mai mare aversiune din partea publicului faţă de jurnalişti”, a avertizat fostul premier.

Citeşte şi: Eșecul catastrofal al elitei distruge bazele economice ale Occidentului – Black News

Un nou proiect de lege privind media şi o lege a drepturilor de autor urmează să fie prezentate în cadrul următoarei sesiuni parlamentare.

Robert Fico, politicianul care a dominat în Slovacia timp de peste un deceniu, a fost nevoit să demisioneze în contextul amplelor manifestaţii de stradă de după asasinarea, în februarie 2018, a jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak şi logodnicei sale, Martina Kusnirova, împuşcaţi mortal la domiciliul lor din satul Velka Maca într-o execuţie de tip mafiot, după ce jurnalistul scrisese mai multe articole despre corupţia la nivel înalt şi relaţiile unui puternic om de afaceri cu politicieni slovaci.