DISTRIBUIȚI
The Times

Fostul premier scoţian Alex Salmond, vizat de acuzaţii privind agresiuni sexuale, a respins acuzaţiile care i se aduc şi a contestat în justiţie procedura lansată împotriva lui de guvernul Scoţiei, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Potrivit cotidianului scoţian Daily Record, două membre ale echipei lui Alex Salmond au denunţat fapte de agresiune sexuală, care au avut loc la reşedinţa oficială a premierului şi care datează din perioada în care Salmond era premier.


Citește și: Fosta preşedintă sud-coreeană a primit la recurs 25 de ani de închisoare

După o anchetă internă, actualul guvern scoţian, condus de secesionista Nicola Sturgeon, care face parte la fel ca Salmond din Partidul Naţional Scoţian (SNP), a raportat aceste fapte poliţiei. „Din principiu, este vital ca orice acuzaţie de hărţuire să fie tratată cu seriozitate şi să facă obiectul unei anchete aprofundate, indiferent care este identitatea părţii vizate”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului scoţian.

Alex Salmond, care a condus executivul scoţian în perioada 2007-2014, a respins aceste acuzaţii, considerându-le „ridicole”. El a anunţat pe contul său de Twitter că a depus un recurs împotriva guvernului, contestând legalitatea anchetei interne desfăşurate de secretara permanentă a guvernului.

Citește și: Sute de polițiști au fost arestați în Mexic. Mulți dintre ei nici măcar nu erau autorizați

„Această procedură este atât de injustă, încât eu nu am fost autorizat să văd şi prin urmare să contest acuzaţiile care mi se aduc”, a afirmat el. „Secretara permanentă a guvernului a ales să mă împiedice să am orice fel de contact cu funcţionarii, dintre care mulţi doresc să depună mărturie în favoarea mea, şi mi-a refuzat orice acces la documente care mi-ar permite să contest în mod corect plângerile, pe care le resping”, a adăugat el pentru a-şi justifica demersul.

Alex Salmond a demisionat din funcţia de premier în noiembrie 2014, la câteva săptămâni după victoria înregistrată la referendum de tabăra împotriva independenţei Scoţiei.