DISTRIBUIȚI
Sky News

Fostul premier pakistanez Imran Khan a transmis, sâmbătă, zecilor de mii de susţinători că va lupta până la „ultima picătură de sânge” ,în primul său discurs public de când a fost împuşcat într-o tentativă de asasinat luna aceasta, relatează The Guardian, scrie news.ro

Mitingul de sâmbătă a fost punctul culminant al aşa-numitului „marş lung” al partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Khan pentru a presa guvernul să organizeze alegeri anticipate înainte ca mandatul parlamentului să expire în octombrie anul viitor.


Citește și : Şefii de guvern din Polonia şi Lituania promit ajutor Ucrainei în cursul unei vizite la Kiev

„Am văzut moartea cu ochii”, a spus Khan, care vorbit cu susţinărtorii săi de pe un scaun din spatele unui panou de sticlă antiglonţ.

„Sunt mai îngrijorat de libertatea Pakistanului decât de viaţa mea”, a spus el mulţimii. „Voi lupta pentru această ţară până la ultima picătură de sânge.”

Khan a declarat sâmbătă că îşi anulează marşul de protest către Islamabad pentru că se temea că va provoca proteste în ţară. Protestele urmau să culmineze cu un marş către Islamabad, care ameninţa să agraveze tulburările politice din ţara cu arme nucleare, care se confruntă şi cu o criză economică.

„Am decis să nu merg la Islamabad pentru că ştiu că vor fi proteste şi pierderea va fi pentru ţară”, a spus Khan la o mitingul de mii de susţinători în oraşul Rawalpindi, lângă capitala Islamabad.

Khan atrage devotamentul de cult din partea susţinătorilor, dar sâmbătă a rostit discursul la sute de metri de cea mai mare parte a mulţimii de aproximativ 25.000 până la 30.000, despărţiţi de garduri de sârmă ghimpată şi de ofiţeri de poliţie. Semnalele telefoanelor mobile au fost blocate în apropiere.

Citește și : Preşedinta Ungariei la Kiev: Cei în nevoie se pot baza întotdeauna pe unguri

La 3 noiembrie, fostul premier pakistanez Imran Khan a fost împuşcat şi rănit la un picior, în urma unor focuri de armă, la un miting politic, la Lahore, în estul Pakistanului.

Atacatorul a fost ucis.