DISTRIBUIȚI
Sputnik

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski urmează să execute o pedeapsă cu închisoarea pentru fapte de corupţie, dar îşi va păstra poziţia de parlamentar, transmite vineri dpa, scrie Agerpres.

Legislativul macedonean a votat cu 58-27 o moţiune în care se cerea retragerea statutului de parlamentar lui Gruevski, dar nu a reuşit să atingă pragul de două treimi dintre cei 120 de parlamentari pentru aprobarea unei asemenea măsuri.


Citește și : Atentat cu mașini-capcană în capitala Somaliei. Cel puțin 17 morți

Potrivit legii macedonene, un parlamentar îşi pierde în mod automat statutul dacă este condamnat la cel puţin cinci ani de închisoare. Nikola Gruevski a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru achiziţionarea ilegală, în 2012, a unui automobil blindat în valoare de 600.000 de euro.

Chiar şi în închisoare, politicianul naţionalist va primi salariul de parlamentar, a explicat pe pagina sa de Facebook şeful comisiei parlamentare pentru imunităţi, Pavle Bogoevski.

”Nu s-a reuşit strângerea a 80 de voturi, Gruevski va rămâne parlamentar şi va primi salariul din banii contribuabililor macedoneni”, a scris Bogoevski.

Citește și : Un tribunal din Moscova a prelungit cu 3 luni arestul Carinei Ţurcan

Nikola Gruevski face obiectul a încă trei procese de corupţie, printre care unul pentru înregistrări ale convorbirilor telefonice, şi riscă pedepse mai mari decât cea deja pronunţată contra sa.