DISTRIBUIȚI
Yle.fi

Fostul premier finlandez Matti Vanhanen a fost numit oficial, marţi, în funcţia de ministru al finanţelor de către preşedintele Sauli Niinisto, transmit dpa şi Xinhua, potrivit agerpres.

Vanhanen a înlocuit-o pe Katri Kulmuni, lidera Partidului de Centru, care a anunţat săptămâna trecută că părăseşte guvernul după ce presa a dezvăluit că a facturat mai multe ministere pentru un curs media pe care ea l-a solicitat după ce în 2019 a devenit preşedinta formaţiunii politice amintite.


Citeşte şi: O româncă este acuzată în Italia că şi-a ucis soţul, un temut lider mafiot

De asemenea membru al Partidului de Centru, Matti Vanhanen, care a fost prim-ministru în perioada 2003-2010, renunţă la postul de preşedinte al parlamentului. Marţi după-amiază, el urmează să participe la o videoconferinţă cu ceilalţi miniştri ai finanţelor din Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Coreea de Nord ameninţă că rupe orice contact cu ‘duşmanul’ din Sud

Într-o conferinţă de presă după numirea sa, Vanhanen a afirmat că sunt necesare măsuri comune pentru a stimula relansarea economică în interiorul blocului comunitar. Fostul premier a remarcat că 40% din exporturile finlandeze se îndreaptă către şase ţări membre, ceea ce face esenţială redresarea economiilor lor.