DISTRIBUIȚI
afp

Fostul premier danez Lars Lokke Rasmussen intenţionează să formeze un nou partid politic, care să conecteze stânga şi dreapta cu o voce ”pragmatică şi nedogmatică”, o mişcare care ar putea deranja ordinea politică postbelică din ţara nordică, notează luni Reuters, potrivit agerpres.

Rasmussen (56 de ani) a demisionat din Partidul Liberal (centru-dreapta) în ianuarie, după ce a pierdut alegerile din 2019 în faţa social-democraţilor şi a fost detronat de la conducerea formaţiunii sale politice în acelaşi an.


Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

”Va exista un NOU partid, cu ambiţia de a deveni o voce sensibilă, pragmatică şi nedogmatică în dezbaterea politică”, a scris duminică fostul şef al guvernului în tabloidul danez B.T.

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, scena politică daneză a fost dominată de Partidul Social-Democrat (centru-stânga) şi de Venstre (centru-dreapta). Partidul lui Lars Lokke Rasmussen îşi propune să se situeze între cele două.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

Mai concret, Rasmussen a declarat că noua formaţiune are în vedere scăderea impozitelor pentru companii, creşterea calităţii serviciilor sociale şi îmbunătăţirea vieţii persoanelor celor mai defavorizate din societate.

Lars Lokke Rasmussen a fost prim-ministru al Danemarcei în perioadele 2009-2011 şi 2015-2019.