DISTRIBUIȚI
The Independent

Fostul premier britanic David Cameron este investigat de un organism independent de supraveghere după apariţia unor relatări în presă că ar fi făcut lobby pentru un ajutor al guvernului pentru compania financiară Greensill Capital, în prezent în colaps, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Financial Times a scris că David Cameron a făcut lobby ca guvernul să crească accesul companiei la scheme de împrumut legate de pandemia de COVID-19, cu câteva luni înainte de falimentul firmei.


Citeşte şi: Eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost redusă la 76 %

Autoritatea de monitorizare a activităţilor de lobby (Registrar of Consultant Lobbyists) a precizat într-un comunicat că „investighează dacă David Cameron a practicat o activitate de consultanţă şi lobby neînregistrată”.

Instituţia a adăugat că nu vrea să facă alte comentarii atât timp cât ancheta este în desfăşurare.

Citeşte şi: Joe Biden aruncă pe umerii Kamalei Harris problema delicată a migraţiei 

Miercuri, premierul Boris Johnson a declarat că nu are cunoştinţă că David Cameron a făcut lobby pe lângă membri ai guvernului pentru a ajuta Greensill.

Purtătorul său de cuvânt a declarat săptămâna trecută că Ministerul de Finanţe a decis să nu sprijine o solicitare de împrumuturi făcută de compania aflată în faliment, după o analiză corespunzătoare.