DISTRIBUIȚI
Twitter

Un fost ministru al transporturilor din Polonia a fost reţinut luni de procurori sub acuzaţia de corupţie şi colaborare cu o grupare a crimei organizate, a anunţat Biroul central anticorupţie (CBA) de la Varşovia, transmite dpa, potrivit agerpres.

Fostul responsabil, prezentat ca Slawomir N. conform legislaţiei privind dreptul la intimitate (Slawomir Nowak este numele său complet), a condus Ministerul Transporturilor în anii 2011-2013, în timpul guvenului lui Donald Tusk, iar în perioada 2016-2019 a fost şeful autorităţii rutiere ucrainene Ukravtodor.


Citeşte şi: Regele Arabiei Saudite a fost INTERNAT în spital

Acuzaţiile care i se aduc sunt legate de activitatea sa din Ucraina, a menţionat luni un purtător de cuvânt al procuraturii din Varşovia.

El a fost reţinut împreună cu alte două persoane, fostul şef al forţelor speciale poloneze GROM, Dariusz Z., şi un om de afaceri din Gdansk, prezentat ca Jacek P.

Arestările vin după o anchetă comună a CBA, a unităţii anticorupţie ucrainene NABU şi a procuraturii din ambele ţări, a precizat procuratura poloneză, iar între acuzaţiile împotriva acestora s-ar putea număra şi spălarea de bani.

În 2013, Slawomir N. a demisionat din postul său de la minister după o serie de acuzaţii privind nereguli în declaraţia sa de avere.

Comentând reţinerile de luni, politicieni de opoziţie, din partidul centrist Platforma Civică au acuzat partidul naţional-conservator aflat la guvernare, Lege şi Justiţie (PiS) că este vorba de un atac motivat politic împotriva acuzatului.

Citeşte şi: RUPERE de NORI în India! Cel puţin 3 morţi şi 7 dispăruţi

PiS a acuzat în mod repetat politicieni din Platforma Civică de corupţie, dar nu a găsit dovezi, a spus deputatul Pawel Zalewski.

„Nu cred în acest moment în acţiuni obiective sau neutre ale serviciilor speciale sau ale procuraturii”, a subliniat eurodeputatul polonez Janusz Lewandowski, citat de agenţia PAP.