DISTRIBUIȚI
Smart Girls Group

Justiţia franceză a achitat partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) de acuzaţiile de escrocherie în finanţarea alegerilor legislative din 2012, condamnându-l doar într-o subcomponentă a acestui dosar, un verdict salutat drept o „victorie” de către mişcarea Marinei Le Pen, informează AFP, scrie agerpres.

Justiţia a condamnat fostul Front Naţional francez la o amendă de 18.750 de euro, pentru „tăinuire de bunuri sociale”, în această afacere ce datează din campania pentru alegerile legislative din 2012.


Citește și : Rusia îşi reafirmă sprijinul pentru Iran în programul nuclear

La capătul unui proces în noiembrie, statul francez i-a cerut partidului de extremă dreapta să plătească 11,6 milioane de euro, la cât se cifrau, potrivit statului, cheltuielile electorale rambursate din bani publici. O „sabie a lui Damocles” pentru RN, care a ajuns recent la un acord cu creditorul său rus pentru reeşalonarea unui împrumut de circa 9,6 milioane de euro subscris în 2014.

Însă tribunalul corecţional de la Paris a estimat marţi că nu a descoperit „manevre frauduloase” şi nici dovezi de suprafacturare în spatele furnizării obligatorii şi egale a unor kituri de campanie – afişe, pliante, site-uri de internet – candidaţilor partidului şi care au fost rambursate din bani publici.

Citește și : Cercetătorii britanici AU GĂSIT medicamentul minune împotriva coronavirusului: Ieftin şi larg disponibil!

Suspiciunile vizau existenţa unui sistem pus în funcţiune în timpul alegerilor din 2012 pentru captarea de bani publici prin intermediul unei scheme financiare complexe, profitând de rambursarea de către stat a cheltuielilor de campanie.