DISTRIBUIȚI
The New York Times

Fostul director al New York City Ballet (NYCB), Peter Martins, a fost declarat nevinovat de o anchetă care nu a confirmat acuzaţiile de hărţuire morală, fizică şi sexuală aduse de foşti dansatori, care au provocat plecarea sa din funcţie la începutul lunii ianuarie, informează AFP.

Ancheta a fost efectuată de New York City Ballet şi încredinţată unei avocate din exterior, Barbara Hoey, care nu a putut stabili autenticitatea acuzaţiilor, potrivit New York Times, conform agerpres.


Contactat de AFP, New York City Ballet nu a făcut nici un comentariu, în plus faţă de cele ale lui Hoey.

Citește și : Coreea de Nord reprezintă o ameninţare pentru statele NATO (Jens Stoltenberg)

Singurul director de la New York City Ballet de 27 de ani, Peter Martins a fost acuzat că a agresat, verbal şi fizic, mai mulţi dansatori şi dansatoare.

Alţii i-au reproşat că s-a folosit de influenţa sa pentru a face sex cu unii dintre angajaţii companiei de balet, cărora le-a conferit apoi roluri importante în spectacolele sale.

Foşti dansatori, citaţi de The New York Times, au reacţionat la concluziile anchetei, estimând că aceasta nu a fost decât un mijloc de acoperi acţiunile celui care a creat peste 80 de coregrafii.

Alţii şi-au exprimat satisfacţia faţă de rezultatele anchetei, estimând că această personalitate care a reprezentat New York City Ballet pentru mai mult de un sfert de secol a fost demis pe nedrept.

„Sunt mulţumit de rezultatele acestei anchete”, a declarat Peter Martins, 71 de ani, într-o declaraţie scrisă trimisă de avocatul său AFP.

Martin, de origine daneză, a intrat în componenţa NYCB ca dansator în 1970, aminteşte AFP.