DISTRIBUIȚI
San Antonio Current

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Brad Parscale, a fost spitalizat duminică după ce soţia sa a avertizat poliţia că ameninţă să se sinucidă, au informat mass-media americane, relatează AFP, potrivit agerpres.

Brad Parscale, o figură impunătoare cunoscută pentru francheţea sa, a fost înlocuit în iulie, cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, în timp ce Donald Trump se afla în scădere în sondaje.


Citește și: India SARE de 6 milioane de cazuri de coronavirus

Poliţia a fost chemată la o locuinţă în care „un bărbat înarmat încerca să se sinucidă”, a declarat pentru CNN DeAnna Greenlaw, o poliţistă din Fort Lauderdale, Florida.

Bărbatul a fost identificat ulterior ca fiind Brad Parscale de către ofiţeri, care au precizat că soţia acestuia a sunat la poliţie.

Femeia a declarat că soţul ei este „înarmat, că are acces la mai multe arme de foc în locuinţa lor şi că ameninţă să-şi facă rău”, a mai spus DeAnna Greenlaw.

Fostul director de campanie s-a predat rapid poliţiei din Florida, unde o lege permite reţinerea temporară a persoanelor cu boli mintale.

Brad Parscale a fost demis din funcţie după un miting de campanie a lui Donald Trump din Tulsa, Oklahoma, criticat atât pentru participarea redusă, cât şi pentru discursul dezordonat al preşedintelui.

Cu toate acestea, el a rămas un membru important al echipei de campanie.

Citește și: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în anul alegerii sale. Reacția președintelui american vine imediat: ‘Fake news’!

„Brad Parscale este membru al familiei noastre şi îl iubim cu toţii. Suntem gata să-l sprijinim pe el şi familia lui prin toate mijloacele”, a declarat directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Tim Murtaugh, pentru ziarul South Florida Sun Sentinel.

„Atacurile personale dezgustătoare ale Democraţilor şi ale ‘RINO’ („Republicani doar cu numele”) nemulţumiţi au ajuns prea departe, şi ar trebui să le fie ruşine de ceea ce i-au făcut acestui om şi familiei sale”, a adăugat el.