DISTRIBUIȚI
Carlos Ghosn

Fostul director al companiei Nissan, Carlos Ghosn, a călătorit în Liban după ce a părăsit Japonia, dar nu este clar cum a plecat din ţara asiatică unde a fost eliberat pe cauțiune din închisoare, potrivit unor surse citate de BBC, potrivit mediafax.

Nu se știe dacă Ghosn a încheiat un acord cu procurorii sau dacă a fugit. Omul de afaceri deține pașapoarte franceze și libaneze.


Citește și : Irakul ameninţă cu revizuirea relaţiilor cu SUA

Avocații săi au acuzat guvernul japonez că a conspirat împotriva lui, numind cazul penal în care este implicat ca fiind „motivat politic”.

Financial Times citează un apropiat al lui Ghosn care a afirmat că omul de afaceri a aterizat duminică la Beirut.

Surse oficiale nu au confirmat încă această mișcare.

Totuşi, nu este clar cum a reușit să călătorească, fiind eliberat pe cauțiune în condiții stricte și nu ar fi putut părăsi Japonia.

Citește și : Rusia consideră ‘inacceptabile’ atacurile din Irak

Ziarul francez Les Echos relatează că acesta ar fi ajuns cu un avion privat care a zburat în Liban din Turcia – deși acest lucru este, de asemenea, neconfirmat.

Carlos Ghosn a fost arestat după ce a fost acuzat de abateri financiare în 2018 și se confruntă cu mai multe patru capete de acuzare – inclusiv o afirmație potrivit căreia a deturnat banii de la compania pe care a condus-o pentru propriul câștig.