DISTRIBUIȚI
EPA

Fostul consilier de la Casa Albă Steve Bannon a fost interogat în această săptămână de anchetatorii însărcinaţi cu investigarea unei posibile înţelegeri secrete între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din 2016, relatează CNN, potrivit AFP, transmite agerpres.

Bannon a fost interogat mai multe ore timp de două zile de către echipa procurorului special Robert Mueller, a adăugat joi seară CNN, citând o persoane apropiată de această anchetă.


Citeşte şi: Guvernul de la Viena va reexamina ieşirea din programul Eurofighter

Fostul consilier ultra-conservator al lui Trump a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate în toate domeniile, fără excepţie, a mai spus persoana citată, potrivit CNN.

Steve Bannon a asistat de aproape la ascensiunea lui Donald Trump. El a condus campania acestuia în ultima sa parte, apoi a fost consilier prezidenţial timp de şapte luni.

Fostul strateg a participat inclusiv la reuniuni în timpul perioadei de tranziţie pentru preşedinţie, cea care îi interesează pe anchetatori.

Joi, Bannon a fost audiat în Comisia de informaţii din Camera Reprezentanţilor însă, în faţa reprezentanţilor Partidului Republican şi Partidului Democrat, el şi-a invocat dreptul de a nu răspunde la întrebări care vizau perioada de tranziţie şi şederea sa la Casa Albă.

Citeşte şi: Gemenii terorişti. Un profesor şi fratele lui, acuzaţi de fabricarea unei bombe la New York

Echipa lui Mueller urmează de asemenea să îl interogheze pe Bannon în legătură cu demiterea directorului FBI James Comey şi a consilierului prezidenţial pentru securitatea naţională Michael Flynn, a mai relatat CNN.

Naţionalist cu înclinaţii de extremă-dreaptă, Bannon a fost forţat să demisioneze în august 2017 de către Donald Trump, care a spus că, de atunci, fostul său consilier „şi-a pierdut raţiunea”.

În cartea ‘Foc şi furie: În interiorul Casei Albe a lui Trump’ a jurnalistului Michael Wolff, care a apărut recent şi care a zguduit administraţia americană, Steve Bannon spune, printre altele, că Donald Trump Jr. a comis un gest de ‘trădare’ întâlnindu-se cu o avocată din Rusia care susţinea că are informaţii compromiţătoare privind rivala democrată Hillary Clinton înaintea alegerilor.