DISTRIBUIȚI
feednavigator.com

Fostul congresman american Anthony Weiner a fost condamnat luni la 21 de luni de închisoare, pentru că a trimis mesaje sexuale unei adolescente de 15 ani, provocând un scandal care a jucat un rol inclusiv în alegerile prezidenţiale de annul trecut, relatează Reuters.

Weiner, în vârstă de 53 de ani, a început să plângă imediat ce a fost anunţată sentinţa de un judecător american, Denise Cote, din Manhattan.


În mai, el a pledat vinovat de trimiterea de mesaje obscene unui minor şi şi-a luat angajamentul să nu conteste în apel o pedeapsă de maxim 27 de luni.

Avocaţii politicianului au cerut ca acesta să fie condamnat cu suspendare, spunând că acesta a acţionat “din cauza unei boli necontrolate”, pentru care este tratat în prezent.

Cariera politică a fostului congresmen democrat a făcut implozie după o serie de scandaluri cu privire la o schimburi de mesaje online cu caracter sexual – „sexting” –  cu femei.

Autorităţile americane au anchetat cu privire la informaţii potrivit cărora Weiner a trimis anul trecut mesaje cu conţinut sexual explicit unei adolescente din North Carolina.

Agenţi federali i-au confiscat laptopul lui Weiner, în cadrul anchetei, şi au descoperit un lot de e-mailuri provenind de la soţia sa, Huma Abedin, o consilieră de rang înalt a lui Hillary Clinton, candidata democrată la preşedinţie în 2016.

Astfel, James Comey, directorul FBI la acea vreme, anunţa la sfârşitul lui octombrie că Biroul examina mesajele respective pentru a hotărî o eventuală redeschidere a anchetei cu privire la modul în care Clinton şi-a gestionat corespondenţa oficială pe când era secretar de Stat.

Clinton a spus că a fost înfrântă, în parte, în alegeri, de către republicanul  Donald Trump, din cauza anunţului lui Comey, în pofida faptului că directorul FBI a anunţat cu două zile înainte de alegerile de pe 8 noiembrie că, în urma examinării mesajelor respective, nu s-au descoperit probe noi.