DISTRIBUIȚI
yahoo

Fostul congresman republican Mark Sanford, un critic al preşedintelui Donald Trump, a anunţat marţi că renunţă la candidatura sa pentru alegerile primare în urma cărora va fi desemnat candidatul republican la alegerile prezidenţiale de anul viitor, informează Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Donald Trump, considerat favorit pentru această candidatură, rămâne astfel cu doi contracandidaţi în competiţia internă din cadrul partidului, fostul guvernator de Massachusetts, Bill Weld, şi fostul congresman Joe Walsh.


Citește și : Guvernul polonez Morawiecki demisionează pentru a se instala din nou

Mark Sanford nu a reuşit anul trecut să obţină un mandat în Congres, după ce un concurent susţinut de Trump l-a învins în alegerile primare. El a avut anterior două mandate de guvernator al statului Carolina de Sud şi unul în Camera Reprezentanţilor.

Sanford a pus conservatorismul fiscal în centrul campaniei sale, considerând că Partidul Republican şi-a slăbit angajamentul faţă de politica reducerii cheltuielilor publice şi a deficitului bugetar.

Odinioară o stea în ascensiune în Partidul Republican, Sanford şi-a văzut cariera politică pătată după ce în anul 2009 a părăsit statul Carolina de Sud, afirmând în faţa staff-ului său că pleacă într-o drumeţie în Appalachian Trail. La întoarcere a recunoscut că de fapt a fost în Argentina pentru a se întâlni cu amanta sa.

Citește și : Egiptul lansează eforturi diplomatice pentru reducerea tensiunilor între Israel şi Gaza