DISTRIBUIȚI
Times of India

Fostul şef al armatei venezuelene şi ministru al apărării Raul Isaias Baduel, în vârstă de 66 de ani, a murit în închisoare după ce a fost infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2, potrivit unui anunţ al guvernului, citat miercuri de DPA, potrivit agerpres.

„Ne pare rău pentru decesul lui Raul Isaias Baduel, care a murit din cauza unui stop cardio-respirator ca urmare a COVID-19″, a scris procurorul general Tarek William Saab pe Twitter marţi noapte.”Transmitem condoleanţe familiei şi prietenilor săi”, a adăugat el.


Citește și : Jaroslaw Kaczynski RENUNŢĂ la postul de vicepremier al Poloniei

Baduel, fost confident al ex-preşedintelui venezuelean Hugo Chavez, a fost condamnat la aproape opt ani de închisoare în 2010 pentru delapidare şi abuz în serviciu. Un tribunal militar l-a găsit vinovat de delapidarea a aproximativ 20 milioane de dolari cât timp a fost în funcţie.

După ce a fost eliberat în 2015, el a fost din nou încarcerat pentru complot împotriva preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro.

În 2019, guvernul venezuelean a susţinut că a împiedicat comploturi împotriva şefului autoritar al statului şi altor oficiali de rang înalt. Potrivit guvernului, planul era eliberarea lui Baduel din închisoare şi proclamarea sa ca preşedinte.

Citește și : PROTEJATA lui Putin din Crimeea a fost numită ambasadoarea Rusiei în Capul Verde

Baduel a fost considerat un erou al „revoluţiei” lui Chavez din 2002, ajutând la readucerea la putere a naţionalistului de stânga la scurt timp după ce el fusese răsturnat de la putere.

Dar, după ce s-a pensionat în 2007, Baduel a devenit un critic al lui Chavez.