DISTRIBUIȚI

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi aflat sub focul criticilor de la invazia Ucrainei, a anunţat marţi că nu va face parte din consiliul de administraţie al gigantului rus Gazprom, relatează AFP, potrivit agerpres

”Am renunţat cu mult timp în urmă la o numire în consiliul de administraţie al Gazprom. Am informat şi compania”, a dat asigurări fostul cancelar social-democrat (1998-2005) într-un scurt mesaj postat pe reţeaua profesională LinkedIn.


Citește și : Tribunalul UE a restabilit imunitatea eurodeputatului Carles Puigdemont

Compania petrolieră de stat Rosneft din Rusia a anunţat vinerea trecută că fostul cancelar german Gerhard Schroeder şi compatriotul acestuia, omul de afaceri Matthias Warnig, au demisionat din consiliul de administraţie, notează Reuters.

Schroeder a suportat, potrivit parlamentarilor germani, consecinţele atitudinii sale faţă de invazia rusă în Ucraina. După încetarea mandatului său de cancelar (1998 – 2005) el a acţionat ca lobbyist pentru interesele Moscovei şi a făcut parte din conducerile mai multor companii ruse, printre care Nord Stream, Gazprom şi Rosneft.

Citește și : Igor Dodon a fost reţinut pentru 72 de ore