DISTRIBUIȚI
Service members of pro-Russian troops are seen atop of a tank during Ukraine-Russia conflict on the outskirts of the besieged southern port city of Mariupol, Ukraine March 20, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Ucrainenii care au fost prizonieri de război consideră că tratamentul rusesc a încălcat Convențiile de la Geneva. De asemenea, Ucraina anunță că are 600 de prizonieri ruși, informează mediafax.

Prizonierii de război ucraineni care se întorc în țară consideră că tratamentul la care au fost supuși de către Rusia în timpul captivității a încălcat Convențiile de la Geneva, a declarat mediatoarea ucraineană pentru drepturile omului, Lyudmyla Denisova.


Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

Potrivit Sky News, aceasta a spus că unii dintre foștii prizonieri au raportat că au fost ținuți în subsoluri, li s-a refuzat hrana și au fost forțați să își dea jos uniformele.

Convențiile de la Geneva stabilesc standarde juridice internaționale privind tratamentul umanitar în caz de război. Rusia nu a comentat imediat acuzațiile.

Tot luni, reprezentanții Ucrainei au anunțat că au 600 de prizonieri de război ruși, potrivit Reuters.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)