DISTRIBUIȚI
WOWBiz

Fosta regină Paola a Belgiei, mama actualului rege Philippe, a fost externată, joi, din spitalul din Bruxelles în care a fost internată după ce a suferit un accident vascular cerebral „minor”, în noaptea de marți spre miercuri, pe când se afla în Veneția, Italia, potrivit unui comunicat, conform mediafax.

Potrivit unui comunicat emis de palatul regal, citat de presa franceză, fosta regină nu a rămas cu sechele în urma acestui accident cerebral, dar va trebuie să urmeze un tratament, preventiv.


Citește și : Trump revine asupra soluţiei la conflictul israelo-palestinian, afirmând că el ar accepta şi un singur stat

În ultimii ani, fosta regină Paola, în vârstă de 81 de ani, a avut mai multe probleme de sănătate.

În septembrie 2015, i s-a prescris repaus total după ce a fost diagnosticată cu aritmie cardiacă.

De origine italiană, Paola este soția fostului rege Albert al II-lea al Belgiei, care a domnit între anii 1993 și 2013, când a abdicat în favoarea fiului său Philippe, în vârstă de 58 de ani. Născută prințesă Paola Ruffo de Calabria, pe 11 septembrie 1937, la Forte dei Marmi, în Italia, Paola este cea mai mică dintre cei șapte copii ai prințului Fulco Ruffo de Calabria, aviator erou în Primul Război Mondial, și ai contesei Luisa Gazelli. Fosta regină și-a petrecut tinerețea la Roma, unde l-a cunoscut, la vârsta de 21 de ani, pe prințul Albert, în timpul unei recepții organizate la Ambasada Belgiei. Cei doi s-au căsătorit pe 2 iulie 1959, la Bruxelles.

Citește și : Germania: Şeful poliţiei federale, Dieter Romann, vizat de o anchetă pentru sechestrare