DISTRIBUIȚI
bbc

Michiko, soţia împăratului emerit Akihito al Japoniei, în vârstă de 84 de ani, a trecut cu succes, duminică, printr-o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea unui cancer mamar, diagnosticat într-o etapă incipientă, a anunţat biroul de presă al casei imperiale, citat de ndtv.com, scrie mediafax.

Intervenţia chirurgicală, programată la spitalul Universităţii din Tokyo, a fost efectuată duminică dimineaţă şi a durat câteva ore, potrivit biroului de presă.


Citește și : Inundaţii în Maroc: Cel puţin şase morţi într-un accident de autobuz provocat de revărsarea unui râu

Împărăteasa emerită a fost apoi dusă în salonul ei, unde se recuperează, a mai spus reprezentantul casei imperiale, adăugând că, ulterior, vor fi oferite alte informații.

Fostul împărat Akihito şi fiica sa, Sayako Kuroda, care a renunţat la titlul de prinţesă pentru a se căsători cu un bărbat fără titluri nobiliare, au vizitat-o pe fosta împărăteasă la spital, înainte de intervenţia chirurgicală.

În aprilie, Akihito al Japoniei a abdicat, după 30 de ani și cinci luni pe tronul Crizantemei, iar locul său a fost luat de fiul cel mare, prințul moștenitor Naruhito. Aceasta a fost prima abdicare a unui împărat în ultimii 200 de ani ai istoriei Japoniei.

Prima femeie fără titluri nobiliare care s-a căsătorit cu un moștenitor al tronului Japoniei, Michiko s-a născut în 1934, în Tokyo și a studiat literatura engleză la universitate.

Citește și : Directorul interimar al AIEA cere Iranului să coopereze pe deplin cu inspectorii internaţionali

În 1960, l-a născut pe actualul împărat Naruhito, iar cel de-al doilea ei fiu, Akishino, s-a născut în 1965.

Împăratul emerit Akihito și Michiko au modernizat profund monarhia japoneză atât de legată de tradiții, au adus-o mai aproape de popor și au contribuit la popularizarea acesteia.