DISTRIBUIȚI
AFP

Fosta asistentă medicală a omului de ştiinţă Stephen Hawking a fost suspendată şi se confruntă cu acuzaţii de comportament nepotrivit în ceea ce priveşte îngrijirea sa, notează BBC, potrivit news.ro.

Patricia Dowdy, în vârstă de 61 de ani, care a lucrat pentru renumitul cercetător timp de 15 ani, a fost suspendată din Nursing and Midwifery Council (NMC) în 2016, din cauza acuzaţiile grave care i se aduc.


Citește și : Un autobuz a explodat în centrul orașului Stockholm

O audiere de şase săptămâni la NMC, care a început în februarie şi care durează până în 21 martie, se desfăşoară cu uşile închise la Londra.

Dowdy a declarat pentru The Mail duminică că este supărată şi că nu vrea să comenteze.

Profesorul Hawking a murit în locuinţa sa din Cambridge în martie anul trecut, la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit peste 50 de ani cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică.

Presupusa abatere a lui Dowdy, originară din Ipswich în Suffolk, a avut loc în Cambridge, potrivit registrului de anajări al NMC.

Fizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

Este autorul popularelor cărţi „O scurtă istorie a timpului” (1988) şi „Universul într-o coajă de nucă” (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.

Născut pe 8 ianuarie 1942, omul de ştiinţă Stephen William Hawking şi-a canalizat activitatea pe alăturarea relativităţii – natura spaţiului şi a timpului – şi teoria cuantumului – cum cele mai mici particule s-au născut în Univers – pentru a demonstra crearea şi funcţionare Universului.

Citește și : Un avion al Ethiopian Airlines cu 157 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolare

În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani.

Boala a evoluat gradual şi l-a lăsat în imposibilitatea de a se mişca, ţintuit într-un scaun cu rotile, aproape paralizat şi neputând să vorbească decât cu ajutorul unui dispozitiv (sintetizator de voce).