DISTRIBUIȚI
Reuters

O fostă angajată a guvernului federal din Australia a fost arestată şi acuzată de finanţarea organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI), au anunţat marţi autorităţile australiene, relatează dpa, potrivit agerpres.

Femeia în vârstă de 40 de ani din Guildford, o suburbie în vestul oraşului Sydney, a fost reţinută marţi dimineaţă de o echipă a poliţiei de luptă împotriva terorismului.


Citeşte şi: Congresul american ÎNTRERUPE paralizia administrativă de la Washington. Se aşteaptă promulgarea lui Trump

Michael Willing, comisar adjunct al poliţiei din New South Wales, a confirmat că femeia, cetăţean australian, este o fostă angajată a guvernul federal, însă nu a precizat la ce departament a lucrat.

Poliţia afirmă că femeia a transferat 30.000 de dolari australieni (24.000 de dolari americani) către gruparea Statul Islamic prin Western Union între februarie şi octombrie 2015.

Ea a fost acuzată că a strâns şi a pus la dispoziţie fonduri Statului Islamic deşi ştia că este vorba despre o organizaţie teroristă.

Dacă va fi găsită vinovată ea riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Ea a refuzat să fie eliberată pe cauţiune şi va compărea marţi în faţa unui tribunal local.

Citeşte şi: Capitala Indoneziei, zguduită de un cutremur puternic – FOTO/VIDEO

Femeia nu era cunoscută autorităţilor pentru fapte legate de terorism, a afirmat un oficial al poliţiei australiene.

‘Continuăm să investigăm sursa fondurilor, modalităţile folosite pentru a transfera banii şi beneficiarii acestor fonduri offshore’, a mai spus el.

Pentru moment nu există dovezi că femeia ar fi fost implicată în organizarea unui atentat terorist pe teritoriul Australiei, a afirmat poliţia, precizând că ea a fost arestată ca rezultat a unei investigaţii în curs de desfăşurare, începută în iunie 2015, în legătură cu activităţile mai multor persoane bănuite că ar fi implicate în activităţi teroriste.