DISTRIBUIȚI
Wall Street Journal

Hugo Carvajal, care timp de aproape un deceniu a condus serviciile de spionaj din Venezuela în perioada președintelui Hugo Chávez, a fost arestat vineri la Madrid, la cerea autorităților americane, fiind acuzat de implicare într-o operațiune de trafic cu cocaină, potrivit agenției Associated Press, potrivit Mediafax.

Arestarea fostului oficial venezuelan este rezultatul inculpării sale de către o instanță din New York, în 2014. Procurorii americani l-au acuzat pe Carvajal că „a coordonat transportul a aproximativ 5600 de kilograme de cocaină din Venezuela în Mexic” în anul 2006.


Citește și : O nouă caravană cu migranți se îndreaptă spre SUA. Sute de persoane din America Centrală au intrat în forţă pe teritoriul Mexicului

Carvajal, care în luna februarie și-a declarat susținerea pentru Juan Guaidó, liderul opoziției de la Caracas, a mai fost în trecut acuzat de SUA că ar fi oferit un loc sigur traficanților de droguri din Columbia și ar fi oferit arme gherilelor comuniste din această țară.

Un oficial din cadrul autorităților judiciare din Spania a declarat că Hugo Carvajal ar urma să fie extrădat în SUA, însă are la dispoziție o serie de căi de atac legale de contestare deciziei de extrădare.

Citește și : După Estonia, şi Polonia interzice intrarea unui velier rus, în apele sale teritoriale