DISTRIBUIȚI
Robert Mugabe/Reuters

Fost preşedinte al Zimbabwe Robert Mugabe va fi înmormântat la monumentul eroilor, National Heroes Acre, din Harare în ”aproximativ 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei Mugabe, Leo Mugabe, după ce anterior afirmase că înmormântarea va avea loc duminică, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Guvernul şi liderii politici au mers la Heroes Acre, unde va fi înmormântat preşedintele Mugabe, şi ar dura aproximativ 30 de zile până la pregătirea locului respectiv”, a afirmat Leo Mugabe.


Citește și : BoJo se declară ‘prudent optimist’ cu privire la posibilitatea unui acord al Brexitului

”Aşa că asta înseamnă că înmormântarea va avea loc după acest interval”, a menţionat sursa citată.

Mugabe, care a condus Zimbabwe timp de 37 de ani, până când a fost destituit de propria armată în noiembrie 2017, a încetat din viaţă săptămâna trecută într-un spital din Singapore la vârsta de 95 de ani.

Rudele lui Robert Mugabe au acceptat în cele din urmă ca fostul preşedinte al Zimbabwe să fie îngropat la „Câmpul Eroilor”, un monument naţional din capitala Harare, aşa cum îşi dorea guvernul, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al familiei, notează AFP.

Citește și : Noul preşedinte al Camerei inferioare a parlamentului britanic va fi ales pe 4 noiembrie

Corpul său neînsufleţit a fost repatriat miercuri la Harare cu mare pompă, pentru o serie de ceremonii de omagiere, între care şi funeralii naţionale prevăzute sâmbătă pe uriaşul stadion naţional al sporturilor din capitală, în prezenţa a numeroşi şefi de stat africani.