DISTRIBUIȚI
Digi24

Forțele ucrainene susțin că orașul portuar Odesa, situat în sudul țării, a fost atacat în cursul nopții de drone de fabricație iraniană, relatează AFP, informează mediafax.

Acest lucru intervine după ce Ucraina a redus relațiile diplomatice cu Iranul și i-a retras acreditarea ambasadorului său din cauza deciziei Teheranului de a furniza arme forțelor ruse.


Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

„Odesa a fost atacată din nou de drone kamikaze inamice”, a declarat Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene.

„Inamicul a lovit de trei ori clădirea administrativă din centrul orașului”, a precizat instituția într-un mesaj pe Facebook.

„O dronă a fost doborâtă de forțele de apărare aeriană ucrainene. Nu au fost înregistrate victime”.

„Acestea erau drone iraniene”, a declarat ulterior pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Comandamentului ucrainean Sud, Natalya Gumenyuk.

Aceste lovituri au loc la două zile după ce doi civili au fost uciși la Odesa într-un atac rusesc cu o dronă de fabricație iraniană.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO