DISTRIBUIȚI
afp

Ministerul de Interne egiptean a anunţat luni că 12 presupuşi jihadişti au fost ucişi în cadrul unor operaţiuni ale poliţiei lângă Cairo, a doua zi după un atentat cu bombă contra unui autocar cu turişti, atac soldat cu 17 răniţi în apropierea piramidelor din Gizeh, transmite AFP, potrivit agerpres.

Forţele de securitate „au efectuat un raid la un apartament din suburbia 6 Octombrie folosit pentru fabricarea dispozitivelor explozive (…) Asupra forţelor s-a tras iar acestea au răspuns, fiind ucişi şapte dintre membrii grupului” de presupuşi jihadişti, a anunţat ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Trump ameninţă Iranul: ‘Dacă vrea să se bată, va fi sfârşitul oficial!’

„Un alt raid a vizat alte elemente ale (grupului armat) Hasm, care se ascundeau într-un apartament al cartierului al-Shorouk (estul capitalei). Într-un schimb de focuri, cinci (presupuşi jihadişti) au fost ucişi”, conform aceluiaşi text.

Arme şi muniţie au fost confiscate din cele două apartamente, potrivit aceleiaşi surse.

„În cadrul eforturilor ministerului de a face faţă organizaţiei teroriste Frăţia Musulmană, mai multe informaţii au ajuns la serviciul de securitate naţională” referitoare la pregătirea de atentate de către gruparea armată Hasm, a precizat sursa menţionată.

Citeşte şi: Gărzii Revoluţionare iraniane NU îi este frică de-un război cu americanii

Comunicatul nu face nicio legătură directă cu atacul de duminică asupra unui autocar de turişti în apropiere de complexul de piramide Gizeh, care nu a fost până acum revendicat.

Din 2016, gruparea Hasm a revendicat mai multe atentate contra poliţiei, oficialilor şi judecătorilor din Cairo.

Autorităţile egiptene acuză Frăţia Musulmană că stă la originea acţiunilor mişcărilor Hasm sau Liwaa al-Thawra, care şi-au intensificat în ultimii ani atacurile asupra forţelor de securitate şi magistraţilor.