DISTRIBUIȚI
Ria Novosti

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat marţi că a efectuat percheziţii la birourile a două mass-media ruse, televiziunea Russia Today şi agenţia de presă RIA Novosti, arestând un jurnalist al acestei agenţii, informează AFP, potrivit agerpres.

„Percheziţiile continuă la RIA Novosti şi la alte mass-media”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a SBU, Olena Ghitlianska.


Citește și: Talibanii atacă violent în Afganistan. Se dau lupte grele la Farah – VIDEO 

Un jurnalist al agenţiei ruse, cetăţeanul ucrainean Kirill Vîşinski, a fost arestat dimineaţa lângă domiciliul său, pentru „activităţi antiucrainene”, a precizat aceasta.

„Forţele de ordine au stabilit” că aceste mass-media „erau folosite de ţara agresoare (Rusia) în războiul său hibrid împotriva Ucrainei”, a adăugat Olena Ghitlianska pe pagina sa de Facebook.

Potrivit SBU, birourile RIA Novosti şi RT se aflau în aceeaşi clădire din centrul Kievului.

Citește și: Turcia şi Africa de Sud îşi recheamă ambasadorii din Israel

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat drept „absolut revoltătoare şi scandaloase” acţiunile SBU, a cerut „o reacţie severă şi intransigentă” din partea organizaţiilor internaţionale şi a avertizat cu viitoare „măsuri de reciprocitate”.

Biroul RIA Novosti din Ucraina numără în jur de 15 jurnalişti, dintre care o parte sunt însărcinaţi să transmită informaţii către sediul agenţiei la Moscova, iar alţii, conduşi de Vîşinki, se ocupă de site-ul rian.com.ua, destinat audienţei ucrainene.