DISTRIBUIȚI

Forţele de securitate libaneze au dejucat în urmă cu câteva zile un atentat împotriva prim-ministrului ţării, Saad Hariri, care a demisionat sâmbătă şi a denunţat un complot vizând asasinarea sa, a informat postul de televiziune Al Arabiya, citat de EFE. 

Postul saudit, de unde Hariri şi-a anunţat demisia, a explicat că gruparea care pregătea atentatul a deconectat camerele de luat vederi de la turnurile de control care erau amplasate pe drumul pe care urma să circule coloana premierului, în Beirut.


Al Arabiya nu a dat mai multe detalii cu privire la tentativa de atentat şi nici nu a citat surse.

Anunţându-şi demisia din Riad, Hariri a declarat că Libanul trăieşte un climat „similar” celui din 2005, în zilele anterioare asasinării tatălui său, premierul de la acea vreme, Rafic Hariri, ucis la 14 februarie 2005, într-un atentat cu camion-capcană la Beirut, soldat cu 21 de morţi şi peste 200 de răniţi.

Tribunalul Special pentru Liban, care anchetează cazul, a acuzat cinci membri ai grupării şiite Hezbollah că au comis atentatul, însă gruparea refuză să-i predea pe cei cinci justiţiei internaţionale, acuzând tribunalul că este un instrument în mâinile SUA şi ale Israelului.