DISTRIBUIȚI
Reuters

Un soldat al armatei siriene a fost ucis în cursul nopţii de miercuri spre joi de tiruri de rachete israeliene într-un raid de pe Înălţimile Golan, în sudul ţării, a raportat agenţia siriană de presă SANA, scrie AFP, potrivit agerpres.

„În jurul orelor 00.50, inamicul israelian a efectuat un raid aerian cu mai multe rachete din direcţia Înălţimilor Golan sirian ocupate şi ţintind mai multe poziţii din sud”, a declarat o sursă militară citată de SANA.


Citeşte şi: Facebook recunoaşte că ‘fact-checking-ul’ este un sistem de cenzură şi ei decid modul şi numărul distribuirilor – Black News

Apărarea antiaeriană siriană a reuşit „să doboare majoritatea rachetelor”, a adăugat sursa militară care precizează că „agresiunea a provocat moartea unui soldat şi pagube materiale”.

„Nu comentăm informaţiile din media străine”, a răspuns un purtător de cuvânt al armatei israeliene la solicitarea AFP.

La începutul lui decembrie, Israelul a efectuat lovituri asupra unui transport de arme iraniene în portul Latakia din vestul Siriei, fără a provoca victime.

La sfârşitul lunii noiembrie, trei soldaţi şi doi miliţieni sirieni afiliaţi Hezbollah au fost ucişi de lovituri israeliene, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul în Marea Britanie şi care dispune de o vastă reţea în ţara aflată în război.

Citeşte şi: Coreea de Nord continuă să organizeze execuţii publice, însă acum o face mai ‘cu perdea’ – Black News

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, vizând poziţii ale soldaţilor regimului sirian, precum şi ale forţelor iraniene şi Hezbollah care luptă alături de regimul de la Damasc.

Siria este de un deceniu victima unui conflict sângeros care a provocat moartea a aproximativ 500.000 de persoane şi enorme distrugeri ale infrastructurii, precum şi deplasarea forţată a milioane de oameni în interiorul şi în afara ţării.