DISTRIBUIȚI
Reuters

Ultimul teritoriu al Statului Islamic (SI) în Siria a fost cucerit, au anunţat sâmbătă Forţele Democratice Siriene (FDS), alianţa abarbo-kurdă susţinută de occidentali, relatează AFP şi Reuters, potrivit News.ro.

Gruparea teroristă a fost învinsă în ultimul său bastion sirian, satul Baghouz.


Citește și : ONU face apel la donaţii pentru sudul Africii, regiune afectată de ciclonul Idai

”Baghouz a fost eliberat. Victoria împotriva Daesh a fost cucerită”, a anunţat pe Twitter Mustafa Bali, un purtător de cuvânt FDS.

TRUMP: SI, ÎNVINS ”100%”

Pe de altă parte, preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că SI a fost învins ”100%” în Siria şi le-a arătat unor jurnalişti hărţi cu regiuni care se aflau altădată sub controlul jihadiştilor.

”Iată SI şi iată ceea ce avem azi”, a declarat el arătând hărţile. Una dintre ele prezenta situaţia la faţa locului vineri şi arăta că nu mai exista cea mai mică prezenţă SI.

”Puteţi păstra harta”, le-a spus Trump jurnaliştilor după ce a coborât din avionul prezidenţial Air Force One şi s-a dus la reşedinţa sa privată de la Mar-a-Lago, în Floride.

Citește și : Uniunea Europeană își menține poziția în ceea ce privește statutul Înălțimilor Golan (Tusk)

”Califatul teritorial al SI a fost eliminat 100% în Siria”, a declarat la rândul său o purtoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

”SI foloseşte Internetul aproape mai bine ca oricine, însă toate aceste persoane sensibile la propaganda SI ştiu că sunt învinse la toate nivelurile”, a scris anterior Donald Trump pe Twitter.

”Nu e nimic de admirat la ei, ei vor încerca mereu să lase o urmă de speranţă, dar sunt nişte rataţi la capătul suflării”, a adăugat el.

”Gândiţi-vă la acest lucru înainte să va distrugeţi viaţa şi pe a familiei voastre!”, a adăugat el