DISTRIBUIȚI

Forţele de securitate ale Rusiei au efectuat percheziţii în locuinţele mai multor foşti angajaţi ai grupului pentru apărarea drepturilor omului Memorial, co-laureat al Premiului Nobel pentru Pace, şi este posibil să-i cheme pe aceştia la interogatorii, a anunţat marţi grupul rus, informează Reuters, potrivit agerpres.

Percheziţiile au fost întreprinse după ce anchetatori au acuzat grupul astăzi interzis în Rusia că ar fi inclus nume ale unor colaboratori nazişti din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pe lista istorică a victimelor terorii politice.


Citeşte şi: Poliţia din Londra este acuzată de rasism, sexism şi homofobie – Black News

Poliţia a confiscat articole şi echipamente ce aveau logo-ul Memorial, a spus grupul, şi i-a luat pe unii dintre foştii angajaţi la interogatorii.

„La ora actuală, percheziţiile la locuinţele unor angajaţi continuă, iar avocaţilor nu li se permite să comunice cu ei”, a scris Memorial pe Telegram.

Citeşte şi: Parlamentul israelian revocă legea ordona evacuarea a patru colonii din Cisiordania – Black News

Centrul pentru apărarea drepturilor omului Memorial şi organizaţia-soră Memorial Internaţional au fost fondate pentru a promova drepturile omului şi a documenta represiunea politică din Uniunea Sovietică.

Ambele organizaţii au fost interzise în Rusia şi sunt oficial dizolvate de la sfârşitul lui 2021, ca parte a campaniei de mai multe decenii a autorităţilor ruse în vederea anihilării oricărei disidenţe politice.