DISTRIBUIȚI
Twitter

Ciocniri violente au avut loc marţi seara între zeci de poliţişti şi demonstranţi în aeroportul internaţional din Hong Kong, unde protestele antiguvernamentale au intrat în a cincea zi, transmite dpa, potrivit agerpres.

Poliţişti dotaţi cu scuturi au intrat în clădirea aeroportului la scurt timp după ora locală 23:00 (15:00 GMT).Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Protestatarii au construit baricade la intrarea în aerogară, în timp ce zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi încercau să intre în clădire.

Scandând ”Să luptăm pentru libertate!”, sute de manifestanţi au blocat marţi holul secţiunii de plecări.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

De asemenea, mii de demonstranţi au ocupat marţi şi zona de sosiri unde le-au înmânat turiştilor fluturaşi de hârtie conţinând informaţii despre modul brutal în care poliţia din Hong Kong a reprimat protestele.

Demonstraţiile din Hong Kong au început pe data de 9 iunie, după ce Adunarea Legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. Legea respectivă a fost ulterior suspendată.