DISTRIBUIȚI
captura CCTV

Armata siriană a confirmat sâmbătă că unele dintre posturile sale au fost lovite de cele peste 100 de rachete lansate în cursul nopţii de forţele americane, britanice şi franceze, relatează dpa, conform agerpres.

Într-un comunicat citat la televiziunea de stat de un general, armata siriană a precizat că un centru de cercetare din Barzeh, în nord-estul Damascului, a fost avariat.


Citește și : Ambasadorul Rusiei la Washington avertizează că loviturile SUA asupra Siriei vor avea consecinţe

În comunicat se mai menţionează, totuşi, că forţele de apărare siriene au reuşit să doboare majoritatea rachetelor, contracarând atacul cu „mare eficienţă”.

Armata siriană a mai precizat că unele rachete şi-au ratat ţintele şi au lovit o bază militară in apropiere de Homs, rănind trei civili.

Citește și : Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat mai multe zone din Siria

În acelaşi timp, preşedinţia siriană a postat un scurt video care îl arată pe preşedintele Bashar al-Assad venind la birou, potrivit Reuters.

Anterior, Ministerul Apărării rus a transmis că Statele Unite şi aliaţii lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar „un număr semnificativ” dintre ele au fost interceptate de forţele siriene.