DISTRIBUIȚI
REUTERS

Forţele americane au continuat să bombardeze clădiri şi instituţii din provincia Hasakah din nord-estul Siriei, transmite agenţia de presă oficială SANA, preluată marţi de Xinhua, potrivit agerpres.  

Conform informaţiilor difuzate, Statele Unite atacă obiective din apropierea închisorii Sina’a „sub pretextul urmăririi militanţilor Statului Islamic care au evadat din închisoare”.


Citește și : Planurile Rusiei și Chinei pentru o nouă ordine mondială

În acelaşi timp, Forţele Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi, au efectuat razii în locuinţe din vecinătate, reţinând mai mulţi civili.

Joia trecută, deţinuţii membri ai Statului Islamic (SI) au declanşat o revoltă în închisoarea Sina’a, controlată de SDF. Acţiunea a fost coordonată cu militanţi din exterior, care au aruncat în aer porţile cu ajutorul a două vehicule-capcană; mai mulţi deţinuţi au reuşit astfel să evadeze.

Incidentul a fost urmat de ciocniri între SI şi SDF, iar Statele Unite au lansat raiduri aeriene în zonă, bombardând locuri unde s-ar fi putut adăposti evadaţii. Luptele şi bombardamentele continuă, iar SDF nu a reuşit să reocupe închisoarea.

Citește și : Putin ‘tatonează’ terenul în Cuba

Ministerul de externe de la Damasc a condamnat atacurile americane, după ce au apărut informaţii despre victime în rândul civililor.

Provincia Hasakah este controlată în mare parte de SDF, cu sprijin din partea SUA. Unele zone, în special oraşul Qamishli, sunt încă sub control guvernamental.