DISTRIBUIȚI
© U.S. Air Force

Forţele aeriene americane au trimis o escadrilă de avioane F-22 Raptors, aviatori militari şi echipamente conexe la baza aeriană Spangdahlem din Germania cu scopul unor antrenamente aeriene împreună cu alte avioane dislocate la baze în Europa, informează un comunicat oficial publicat pe site-ul forţelor aeriene ale SUA în Europa, potrivit agerpres.

F-22 au sosit la 8 august în Europa, unde vor rămâne timp de câteva săptămâni. Această desfăşurare de avioane americane în Europa în scop de instrucţie este finanţată de Iniţiativa europeană pentru descurajare.


Citește și : Pakistanul va desfăşura mai multe trupe la graniţa sa cu Afganistanul

Avioanele din această misiune fac parte din Escadrila 95 şi Aripa de bombardiere 395 de la baza aeriană Tyndall din statul Florida.

F-22 vor utiliza baza germană Spangdahlem ca loc permanent de dislocare pe perioada aflării în Europa, dar pentru desfăşurarea antrenamentelor împreună cu aliaţi din NATO se vor redesfăşura în alte state ale Alianţei cu scopul de a maximiza oportunităţile de formare pentru consolidarea forţelor aeriene ale Alianţei Nord-Atlantice.

Citește și : Rusia anunță măsuri de retorsiune în urma sancțiunilor impuse de Statele Unite

Supersonicul F-22 Raptor este considerat cel mai avansat avion de luptă din lume, face parte din generaţia a cincea de avioane militare care dispun de supermanevrabilitate şi tehnologie stealth.