DISTRIBUIȚI
YouTube

Formaţia Balkan Jazz Trumpets va asigura fondul sonor la seara dedicată României în cadrul proiectului „Uniţi în artă” programată pe 5 mai într-un centru cultural din Sofia, au anunţat organizatorii, citaţi de agenţia BTA, precizând că intrarea va fi liberă, conform agerpres.

Mihail Yossifov va prezenta marea orchestră a Academiei naţionale de muzică şi invitaţii săi – trei tineri trompetişti din Bulgaria şi România. În program sunt în principal piese de compozitori bulgari şi români.


Citește și : Donald Trump iese la contraatac în scandalul cu starleta XXX

Proiectul „Uniţi în artă” este implementat cu sprijinul financiar al programului cultural pentru preşedinţia bulgară a Consiliului UE. În cadrul proiectului, care reprezintă o sinteză de literatură contemporană, muzică şi cinema, sunt prezentaţi reprezentanţi de prim rang bulgari şi străini ai celor trei arte.

Alek Popov o va prezenta pe Velina Minkova în secţiunea literară a serii. Studenţii actorului Ivaylo Hristov vor lectura teste ale celor doi scriitori. Minkova, care este absolventă a UCLA, trăieşte în prezent la Paris unde predă limba engleză, traduce ficţiune şi lucrează în prezent la o colecţie de scurte povestiri în limba bulgară. O colecţie de scurte povestiri în engleză, intitulată „Red Shorts”, a fost publicată în 2001, printre acestea aflându-se şi „The Old Woman”, care a câştigat premiul Harry Kurnitz. Primul ei roman, „The Red and Blue Report of the Green Ameba”, a fost publicat în bulgară în 2015 şi prezentat la Festivalul european al primului roman de la Budapesta.

Scurtmetrajul lui Hristo Simeonov „The Son” a primit premiul Trandafirul galben la Festivalul pentru scurtmetraje al cinematografului est-european dedicat tinerilor de la Cottbus. România va fi prezentă cu două filme, „Ninel”, regizat de Constantin Popescu, şi „Ca o umbră de nor”, un scurtmetraj de Radu Jude.

Citește și : Parlamentul European cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale din Venezuela