DISTRIBUIȚI

Fondul de Garantare a Depozitelor de Economii din Turcia (TMSF) a fost desemnat să calculeze pagubele provocate instituţiilor statului de puciul eşuat din iulie 2016, o etapă dintr-un proces mai amplu care ar viza obţinerea de despăgubiri, a declarat, luni, vicepremierul turc, Bekir Bozdag, informează agerpres .

Informaţia a fost confirmată şi de agenţia de presă Bloomberg, potrivit căreia preşedintele TMSF, Muhiddin Gulal, a trimis recent o scrisoare tuturor instituţiilor guvernamentale, inclusiv armatei şi poliţiei, pentru a evalua pagubele provocate clădirilor, echipamentelor şi vehiculele în perioada puciului eşuat din iulie 2016.


Un oficial din interiorul TMSF a precizat că fondul se aşteaptă să primească rapoartele cerute până la finele acestei luni după care fondul va utiliza canalele legale în vederea obţinerii de despăgubiri pentru pagubele materiale.

Citește și : Guvernul britanic suspendă programul de ajutor destinat poliției siriene privind finanțarea unor grupuri extremiste

După lovitura de stat eşuată de anul trecut, Fondul de Garantare a Depozitelor de Economii (TMSF) a confiscat activele de la circa 1.000 de companii pentru presupuse legături cu grupul pe care autorităţile turce îl consideră vinovat de tentativa de puci. TMSF a desemnat administratori care să gestioneze aceste companii după ce a renunţat la un plan anterior care viza vânzarea lor.