DISTRIBUIȚI
Wikiwand

Internauţii ruşi au comentat cu umor şi furie un interviu televizat acordat de premierul Dmitri Medvedev în timpul căruia acuzaţii explozive privind folosirea unui avion privat de către soţia sa au fost trecute în totalitate sub tăcere, relatează AFP, potrivit agerpres.

Dmitri Medvedev a acordat joi timp de două ore tradiţionalul său interviu de sfârşit de an, răspunzând întrebărilor mai multor jurnalişti-vedetă ai televiziunii ruse, ale unui popular actor de comedie şi unui tânăr star al Instagram.


Citește și : Pelosi cere OFICIAL redactarea actului actul de acuzare împotriva lui Trump

Niciunul dintre ei nu a evocat cu toate acestea un raport scandalos difuzat cu o zi înainte de principalul opozant rus Aleksei Navalnîi, conform căruia soţia premierului, Svetlana Medvedeva, foloseşte un avion Jet în valoare de 50 de milioane de dolari pentru numeroasele sale călătorii private, inclusiv pelerinaje.

Acest raport, a cărui versiune video postată pe YouTube a fost vizualizată de peste 2 milioane de ori, a fost însoţit de o provocare: oare jurnaliştii care îi vor lua interviu lui Dmitri Medvedev vor îndrăzni să-l întrebe despre pretinsa utilizare a acestui avion?

„Mă adresez tuturor jurnaliştilor. Poate că sunt oameni demni printre voi care vor îi pune o întrebare concretă lui Medvedev”, a scris Navalnîi pe blogul său.

În timp ce premierul Medvedev răspundea la întrebări inofensive despre economie, spitale şi violenţa domestică, numeroşi spectatori şi-au exprimat furia pe internet.

Citește și : Navă atacată de piraţi, în largul Nigeriei. 19 marinari au fost răpiți

Raportul în care Dmitri Medvedev este acuzat că deţine un imperiu imobiliar de lux, raport difuzat de Fondul de luptă împotriva corupţiei al lui Aleksei Navalnîi, a fost vizualizat de 32 de milioane de ori pe YouTube.

O altă anchetă, publicată luni de echipa lui Navalnîi, îl acuză pe directorul general al băncii publice VTB, Andrei Kostin, că a deturnat miliarde de ruble pentru a-şi cumpăra un iaht, un Jet şi numeroase proprietăţi pentru amanta lui, o vedetă a televiziunii ruse.