DISTRIBUIȚI
Frasers Hospitality

Focurile de artificii organizate de Anul Nou vor reveni la Paris pe Champs-Elysées la trecerea în 2023, după ce au fost anulate timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat vineri primăria Parisului, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Înainte de numărătoarea inversă şi artificiile lansate la miezul nopţii, parizienii şi turiştii sunt invitaţi să se adune pe Champs-Elysées începând cu ora 22:00 pentru a asista la un spectacol muzical, a afirmat Frédéric Hocquard, viceprimar al Parisului însărcinat cu turismul.


Citește și: ‘Acest război este şi problema voastră’, spune Macron la summitul APEC

La sfârşitul lunii decembrie 2021, pe fondul unui val de cazuri de COVID cu varianta Omicron, primăria Parisului, care finanţează evenimentul, a fost nevoită să anuleze focurile de artificii şi concertele planificate pe celebrul bulevard.

Cu un an mai devreme, primăria a ales un spectacol virtual, pentru a promova distanţarea, cu un concert susţinut de muzicianul francez Jean-Michel Jarre.

Însă, după doi ani de restricţii, Parisul „va reveni la un nivel normal de turişti, adică la un nivel egal cu cel din 2018 şi 2019”, a afirmat Hocquard.

Champs-Elysées aşteaptă 500.000 de spectatori pentru acest eveniment organizat de Anul Nou, a mai spus oficialul francez.

Citește și: Ce anume prevăd articolele 4 și 5 din tratatul NATO