DISTRIBUIȚI
Herald Sun

Un bărbat a fost arestat duminică, fiind suspectat că a tras focuri de armă pe principalul terminal al aeroportului din Canberra, care a fost evacuat, a anunţat poliţia australiană, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Terminalul aeroportului din Canberra a fost evacuat preventiv şi situaţia de pe aeroport este sub control”, a anunţat poliţia într-un comunicat, în care nu se vorbeşte despre răniţi.


Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

Imaginile difuzate pe reţelele de socializare arată un poliţist imobilizând un bărbat la sol în interiorul terminalului, în timp ce alarmele răsună în principalul aeroport al capitalei australiene.

Din exterior, mai multe semne de impact ale gloanţelor erau vizibile pe faţada din sticlă a aeroportului, potrivit imaginilor difuzate de canalul public australian ABC.

„Poliţia a fost anunţată (…) în urma informaţiilor privind focuri de armă în principalul terminal”, a anunţat poliţia din capitala australiană.

„La puţin timp după aceea, o persoană a fost reţinută şi o armă de foc a fost confiscată”, a adăugat poliţia.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

Oamenii legii susţin că au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere şi că se crede că persoana reţinută este singura responsabilă pentru incident.

De asemenea, în prezent nu este permis accesul oamenilor în aeroport. Incidentul a dus la întârzieri şi anulări de zboruri.