DISTRIBUIȚI

Un bărbat a deschis focul, joi seară, asupra terasei unui restaurant în Washington DC, la aproximativ 1 kilometru şi jumătate de Casa Albă, relatează BBC, potrivit news.ro.

Oamenii aflaţi la mese au fugit să se ascundă, în timp ce 20 de focuri au fost trase. Martorii au spus că atacatorul a fugit cu maşina după ce a tras asupra restaurantului mexican din zona Logan Circle.


Citeşte şi: Italia impune un permis de sănătate OBLIGATORIU

Doi oameni au fost împuşcaţi, iar poliţia locală a transmis că unul dintre ei este posibil să fie cel vizat de atac.

Atacurile cu armă de foc sunt tot mai dese în Statele Unite.

Potrivit statisticilor, în Washington DC, rata atacurilor comise cu armă de foc a crescut în fiecare an din 2018.

Până acum, 471 de atacuri cu armă de foc au fost raportate în 2021. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost raportate 434 de astfel de incidente.

La o conferinţă de presă, şeful poliţiei Robert Contee a spus că agenţii au răspuns apelului de a interveni joi noapte „în cinci secunde”, pentru că deja anchetau un alt incident armat în zonă.

Vezi şi: POTOP în China: O localitate înconjurată de ape a fost evacuată – VIDEO

Preşedintele american Joe Biden a promis anul acesta să ia măsuri privind controlul armelor de foc, cu reguli mai stricte pentru anumite arme şi controale sporite. Totuşi, aceasta este o misiune foarte dificilă. Dreptul de a deţine armă este garantat de Al Doilea Amendament din Constituţia SUA şi mulţi oameni văd controlul armelor de foc ca încălcare a acestui drept constituţional.

Joi, Departamentul de Justiţie din SUA a spus că a implementat „forţe” pentru a limita traficul cu arme în cinci regiuni cheie, inclusiv Washington DC.